Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine lizykids.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Svetujemo vam, da jih pred uporabo spletne trgovine natančno preberete. Z uporabo spletne trgovine se strinjate z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, zapustite stran.

Spletna trgovina lizykids.si si pridržuje pravico, da kadar koli, brez predhodnega obvestila, spremeni pogoje na spletnem mestu. Vse spremembe so za kupce zavezujoče, zato priporočamo, da redno pregledujete pogoje poslovanja. Spletno trgovino lizykids.si (v nadaljevanju tudi »trgovina«) vodi podjetje:

D & A UNITE d. o. o. – Podvinci 41 a
2250 Ptuj – Slovenija
Številka za DDV: SI 44976585 – banka: NOVA KBM – IBAN: SI56 0400 1004 9225 549

Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine lizykids.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med lizykids.si in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki veljajo ob nakupu (oddaja spletnega naročila). Pri oddaji naročila je stranka vedno opozorjena na splošne pogoje in z oddajo naročila potrdi svoje poznavanje z njimi.

Definicije
lizykids.si je spletna trgovina, ki jo upravlja Lizy Kids, spletna trgovina, D & A UNITE d. o. o.

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je opravila nakup v spletni trgovini lizykids.si.

Na koncu vsakega nakupa kupec potrdi, da sprejema splošne pogoje, objavljene na tej strani.

Uporabnik je katera koli pravna ali fizična oseba, ki pregleduje in/ali kupuje izdelke v spletni trgovini lizykids.si.

Registriran uporabnik je vsaka fizična oseba, ki se je kot registrirani uporabnik registrirala v spletni trgovini.

Prodajna ponudba je ponudba, ki jo predstavljajo izdelki na spletnem naslovu spletne trgovine.

Poslovni jezik je slovenski. Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v slovenskem jeziku.

Sedež prodajalca Lizy Kids, spletna trgovina, D & A UNITE d. o. o. je na naslovu Podvinci 41 a, 2250 Ptuj.

Dobavitelj je uslužbenec dostavne službe, ki pošiljko dostavi po pošti kupcu, ki mu je bilo blago poslano.

Registracija
Za uspešen nakup je zaželena registracija strank, ki pa ni potrebna. Vneseni podatki bodo zaščiteni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in bodo uporabljeni samo za obdelavo naročil strank.

Ob registraciji v spletni trgovini lizykids.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslu. Ob registraciji, naročnini na e-novice ali oddaji naročila postane obiskovalec uporabnik. Z uporabo spletne trgovine lizykids.si ter prijavo in registracijo na spletnem mestu velja, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe veljajo za vse oblike uporabe spletne trgovine in za vse oblike interaktivne komunikacije, ki jih ponuja spletno mesto. Uporaba spletnega mesta vključuje, vendar ni omejena na, dostop do spletnih mest in druge vsebine na spletnem mestu, uporabo funkcij in storitev spletnega mesta ter prenos datotek in druge vsebine s spletnega mesta. Spletno mesto lizykids.si si pridržuje pravico do spremembe teh splošnih pogojev uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo na spletni strani občasno preverjal, ali so se splošni pogoji spremenili. V primeru, da se uporabnik ne strinja s spremenjenimi splošnimi pogoji, mora nemudoma prenehati uporabljati spletno stran. lizykids.si ne prevzema odgovornosti za nedelovanje ali zaprtje strani.

Naročanje
Za nakup je potrebna registracija ali prijava kot gost. Ob registraciji obiskovalec postane uporabnik in s tem pridobi pravico do nakupa. Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Izbirate lahko in naročite izdelke, ki so vam na voljo v spletni trgovini na seznamu izdelkov. Če izdelka ni na zalogi, vas bomo obvestili o spremembi naročila. Lizy Kids, spletna trgovina, D & A UNITE d. o. o. si pridržuje pravico do podaljšanja rokov dobave, če izdelka ni na zalogi ali zaradi logističnih težav.

Cene in izdaja računov
Vse cene izdelkov v spletni trgovini so končne in ne vključujejo DDV. DDV se ne obračuna na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene so v evrih (EUR). Cene veljajo ob oddaji naročila in veljajo do datuma objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine lizykids.si. Cena ne vključuje dostave, razen če je vaš enkratni nakup 50 EUR ali več.

Cene so zgolj informativne narave in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. V primeru, da se med obdelavo naročila cena izdelka spremeni, bo ponudnik kupcu omogočil, da odstopi od nakupa. Ponudnik bo hkrati skušal najti rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Po pošiljanju naročenih izdelkov ponudnik kupcu pošlje in izda račun z razčlenitvijo stroškov v obliki pdf na e-poštni naslov kupca in ga hkrati priloži pošiljki. Naročilo je shranjeno v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu kadar koli dostopno v njegovem uporabniškem profilu.

Način plačila
V spletni trgovini lizykids.si so na voljo naslednji načini plačila in dostave:

Prenos na račun ponudnika
V primeru plačila s prenosom na račun ponudnika boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi informacijami o računu, na katerega bo izveden prenos. Kupnine ne prenašajte, dokler ne prejmete e-pošte. Naročilo pošljemo, ko je priliv viden na našem bančnem računu. Plačilo je treba izvesti najpozneje v 3 dneh od datuma naročila, sicer bo naročilo zaključeno kot neuspešno.

Preko sistema PayPal
Imeti morate registrirani račun PayPal. Če se odločite za plačilo prek PayPala, boste po kliku na “Dokončaj nakup” preusmerjeni v plačilni sistem PayPal. Sledite navodilom na zaslonu.

S plačilnimi karticami (Visa, Mastercard, American Express)
Popusti
V spletni trgovini lizykids.si lahko potekajo različni popusti in promocije. Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku. Popusta ni mogoče zamenjati za gotovinska plačila. Če izdelek kupite pred popustom, niste upravičeni do dodatnih popustov, tudi če so isti izdelki znižani. Pridržujemo si pravico do napak pri objavi popustov. Popusti veljajo določeno časovno obdobje, razen če ni drugače zapisano in objavljeno. Popusti veljajo za prodajo zalog. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v obdobju popusta ni več na zalogi ali ga ni več mogoče izdelati.

Zaloge celotne ponudbe v spletni trgovini lizykids.si in družbenih omrežjih, ki predstavljajo to spletno stran, so omejene.

Preklic naročila
Registrirani uporabnik naročilo lahko prekliče še isti dan po oddaji naročila prek svojega računa na lizykids.si s klikom na gumb “Prekliči naročilo” ali po e-pošti na info@lizykids.si. Neregistrirani uporabniki lahko naročilo prekličejo po e-pošti pod enakimi pogoji kot registrirani uporabniki. Naročilo, ki ni plačano v treh (3) dneh od datuma naročila, bo samodejno preklicano.

Odstop od naročila
V skladu z določbami 43. č. Zakona o varstvu potrošnikov (ZvPot), ima potrošnik pravico, da podjetje v štirinajstih (14) dneh od prejema blaga obvesti, da odstopi od naročila / pogodbe, na kontaktni elektronski naslov info@lizykids.si, brez potrebo po navedbi razloga za svojo odločitev.

Sporočilo se šteje za pravočasno, če je poslano v 14 dneh pisno ali po e-pošti. Rok začne teči en dan po datumu prejema izdelkov.

Povratna pošiljka vrnjenega blaga mora biti dostavljena v 30 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe na sedež prodajalca: Lizy Kids, D & A UNITE d. o. o., Podvinci 41 a, 2250 Ptuj. Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe NE šteje kot obvestilo o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki ga nosi potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračuna po ceniku dostavne službe). Izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo in originalnim računom. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupnih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem ponudnika. Po prejemu neuporabljenega, nepoškodovanega blaga v enaki količini in v originalni embalaži v skladu z zakonodajo (sneg v 15 dneh od prejema blaga) vrnite prejeto kupnino.

V skladu z določbo tretjega odstavka 43. d. Člena ZVPot, družba potrošniku vrne prejeta plačila z enakimi plačilnimi sredstvi, kot jih uporablja potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik ne nosi nobenih stroškov. Po odstopu od pogodbe, pri kateri je bila uporabljena koda za popust, se ta sredstva štejejo za popust in se potrošniku ne vrnejo. Potrošniku se vrne samo plačani znesek.

V izjemnih primerih, ko izdelkov ne vrnemo v skladu z ZVPot, lahko potrošniku ponudimo nakup izdelka z ustreznim nadomestilom, ki je določeno v zapisniku ob vrnitvi. Nakupi s popustom se upoštevajo po potrditvi s strani potrošnika po elektronski pošti.

Potrošnik uporablja ta odkup le, če naroči drug izdelek iste ali višje vrednosti.

Omejitev odgovornosti
Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih v spletni trgovini lizykids.si. Kljub temu se lahko lastnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o vseh spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so dejanski pogledi izdelkov, vendar se barvni odtenek izdelkov lahko razlikuje od tistega, ki je prikazan na potrošniškem zaslonu zaradi različnih barvnih nastavitev zaslonov.

Trgovec si prizadeva za najvišjo možno stopnjo ažurnosti in pravilnosti informacij, objavljenih na spletnem mestu. Kljub temu lahko zmanjšana zmogljivost uporabljene tehnološke rešitve, vnosa, prenosa ali katere koli druge obdelave podatkov povzroči, da se na spletnem mestu prikaže napaka. V primeru, da obiskovalec spletnega mesta oceni, da so informacije nepravilno prikazane, lahko trgovca obvesti na kontaktne naslove. Trgovec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost podatkov in tudi za kakršno koli škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij in nezmožnosti dostopa do informacij na teh spletnih mestih in njihove uporabe.

Akcijske cene in posebni popusti veljajo do razprodaje zalog oz. do izteka dejanja.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno mesto ali onemogočiti dostop do njega zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviranje uporabe spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za odškodnino za škodo ali stroške, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedejavnosti ali ovir pri delovanju spletnega mesta.

Ponudnik ne jamči za točnost, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletnem mestu, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo uporabniki lahko utrpeli zaradi zanašanja na objavljeno vsebino. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi lahko nastala na uporabniški strojni, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletnega mesta. Uporabnik mora zagotoviti, da je oprema (protivirusni programi itd.) Ustrezno zaščitena pred dostopom do spletnega mesta in njegovo uporabo. Z nakupom in navedenimi kontaktnimi podatki se vsaka stranka strinja s splošnimi pogoji in omogoča nadaljnji stik z namenom obveščanja o novostih, akcijah itd. V primeru nestrinjanja s stikom mora kupec pisno obvestiti podjetje s pismom ali elektronsko pošto

Odgovornost
Vsak uporabnik je odgovoren za resničnost in točnost osebnih podatkov, ki nam jih posreduje. Strogo je prepovedano naročanje blaga ali storitev s tujim imenom ali uporaba osebnih podatkov tretjih oseb.

Zaščita osebnih podatkov
V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Uredbo (EU) 2016/679 po 25. maju 2018 je podjetje Lizy Kids, spletna trgovina, D & UNITE d. o. o., Podvinci 41 a, 2250 Ptuj, za obdelavo osebnih podatkov svojih strank in obiskovalcev za pridobitev soglasja za obdelavo osebnih podatkov.

Vse informacije bodo obravnavane zaupno in se bodo uporabljale samo za notranje evidence in za namen, za katerega so bile posredovane. Vaši podatki bodo skrbno zaščiteni pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Pri naročanju na e-novice in pridobivanju kupona za popust bomo zbrali in obdelali naslednje osebne podatke: ime in priimek, e-poštni naslov.

Podjetje Lizy Kids, spletna trgovina, D & A UNITE d. o. o., Podvinci 41 a, 2250 Ptuj, kot upravljavec datotek z osebnimi podatki lahko pridobljene podatke uporablja in obdeluje v skladu z določbami predpisov o varstvu osebnih podatkov za vse namene in komunikacijske kanale:

Upravljanje baze podatkov in pošiljanje ponudb,
Izvajanje trženjskih dejavnosti – oglaševanje,
Analiza in proučevanje nakupovalnih navad,
Spremljanje in evidentiranje dostave poslanih e-poštnih sporočil (ali prejetih od imetnika),
Spremljanje in snemanje, katero vsebino je imetnik e-poštnega naslova odprl ali prebral (spremljanje klikov na spletnih povezavah v e-poštnih sporočilih),
Izvedba dodatnih ponudb,
Izvedba nagradnih iger in sodelovanje na promocijskih prireditvah, ki vključujejo žrebanje in objavo podatkov o zmagovalcih ter zbiranje osebnih podatkov na promocijskih prireditvah.
Ob nakupu v spletni trgovini lizykids.si bomo zbrali in obdelali naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov, poštna številka, kraj, telefon, e-naslov.

Zbrane osebne podatke bomo skrbno hranili in obdelovali, dokler obiskovalec ali kupec spletne trgovine lizykids.si ne bo zahteval izbrisa ali odjave.

Osebnih podatkov, ki smo jih prejeli, ne bomo delili ali posredovali nikomur. Uporabljali se bodo izključno za zgoraj navedene namene.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek komunikacije na daljavo.

Ne odgovarjamo za kakršen koli “vdor” v računalniški sistem.

Obvestila in e-novice
Z naročnino na e-novice se uporabnik strinja, da ga o novostih in promocijah obveščamo na svoji spletni strani. Ponudnik se zavezuje, da uporabnikovega elektronskega naslova na noben način ne bo zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadar koli odjavi od prejemanja novic.

Intelektualna lastnina
Spletna trgovina lizykids.si je v lasti Lizy Kids, spletne trgovine, D & A UNITE d. o. o. in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in druga avdiovizualna in besedilna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s katero Lizy Kids, spletna trgovina, D & A UNITE d. o. o. edina pravica do razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopa do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopa do spletnega mesta tudi pravico do uporabe dejavnosti, ki jih lahko uporablja kot registriran uporabnik. Z dostopom do spletnega mesta lahko uporabnik uporablja vsebino spletnega mesta za omejene, neizključne in samo zasebne namene pod pogoji, določenimi v teh splošnih pogojih uporabe. Kakršna koli druga reprodukcija ali druga uporaba katerega koli elementa na portalu ali za kakršen koli drug namen, vključno s komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedana brez predhodnega pisnega soglasja Lizy Kids, spletne trgovine, D & A UNITE d. o. o.

Avtorske pravice
Lastnik spletne trgovine lizykids.si je Lizy Kids, spletna trgovina, D & A UNITE d. o. o. Vse pravice pridržane. Vsebina na spletnem mestu lahko vsebuje gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb, zato je kakršen koli prenos informacij s spletnega mesta dovoljen le s pisnim soglasjem lastnika.

Pridržujemo si pravico do sprememb pogojev brez predhodnega obvestila.

Ostale določbe
Kupec ima vse pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Vsi tukaj navedeni pogoji so zavezujoči za stranko in Lizy Kids, spletno trgovino, D & A UNITE d. o. o. Vse morebitne spore bodo stranke rešile sporazumno. V primeru, da do dogovora ne bo prišlo, bo spor rešilo pristojno sodišče na Ptuju.

Sklenjene pogodbe so shranjene v elektronski obliki na strežniku podjetja Lizy Kids, spletna trgovina, D & A UNITE d.o.o. Dostop do njih je mogoč le ob predhodni najavi kupca.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva izpolniti svojo dolžnost, da vzpostavi učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določi osebo, s katero lahko stranka v primeru težav stopi v stik po telefonu ali elektronski pošti. Pritožba se odda prek elektronskega naslova info@lizykids.si. Pritožbeni postopek je zaupen. LizzieKids, spletna trgovina, D & A družba UNITE d.o.o. Priznava, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmerje med ekonomsko vrednostjo zahtevka ter časom in stroški, povezanimi z reševanjem spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik spora ne predloži sodišču.

Spletna trgovina lizykids.si si prizadeva po najboljših močeh za reševanje sporov sporazumno. V primeru, da do dogovora ne bo prišlo, bo spor rešilo pristojno sodišče na Ptuju. Poslanstvo trgovine so zadovoljne stranke in izdelki v redni uporabi. Vedno smo vam na voljo po elektronski pošti info@lizykids.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali rešiti vaše dvome in vprašanja.

Zunajsodno reševanje potrošniških sporov

V skladu z zakonskimi predpisi Lizy Kids, spletna trgovina, D & A UNITE d. o. o. ne priznava nobenega ponudnika izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. lizykids.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je tukaj na voljo potrošnikom. Ta uredba izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov in spremembe Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Smernico 2009/22/ES.